Geopolitica
Vladimir Putin i-a vizitat pe soldatii care desfasoara in aceste zile cel mai amplu exercitiu militar organizat vreodata in Extremul Orient rus
 14 Septembrie 2018 17:00  3013
 Vladimir Putin i-a vizitat pe soldatii care desfasoara in aceste zile cel mai amplu exercitiu militar organizat vreodata in Extremul Orient rus. Liderul de la Kremlin a urmarit cateva manevre si a tinut un discurs in fata soldatilor. Le-a spus acestora ca Rusia iubeste pacea si ca nu are planuri agresive.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: “Vreau sa-mi exprim deosebita recunostinta militarilor Republicii Populare Chineze si Mongoliei. Fratia noastra militara are traditii vechi si durabile.” 

Liderul de la Kremlin a asistat la manevrele militare alaturi de ministrul Apararii si seful statului major general. In Orientul indepartat al Rusiei a fost incheiata faza principala a exercitiilor militare “Vostok-2018”.

Potrivit ministerului rus al Apararii, trupele din regiunea estica si centrala, inclusiv cele din China si Mongolia, au dezvoltat actiuni de respingere, iar ulterior de contraofensiva.Operatiunea a implicat peste 30 de tancuri si aproape 90 de masini de lupta, care au fost insotite din aer de 50 de elicoptere.

Manevrele militare numite Vostok-2018 au loc in Orientul indepartat al Rusiei in perioada 11-17 septembrie. NATO a declarat ca prin aceste exercitii Rusia se pregateste pentru un amplu razboi.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Rusia
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%