Politicieni
Peste 6000 de persoane au semnat petiția ACUM către instituțiile europene
 14 Septembrie 2018 13:00  3221
Mișcarea de Rezistență ACUM, din care fac parte partidele politice PAS, PPPDA și PLDM, precum și lideri de opinie din societatea civilă, a înaintat o petiție către instituțiile europene, prin care cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și care au fost implicați în furtul miliardului. 

Până acum, peste 6000 de persoane au semnat petiția, din cele 50 de mii de semnături care urmează să fie colectate, transmite Politics cu referire la un comunicat de presă al Mișcării.

Potrivit ACUM, decizia de a înainteze petiția vine în contextul în care, de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de un miliard de dolari SUA (12% din PIB).

Potrivit liderei  PAS, Maia Sandu, mulți dintre banii furați au fost cheltuiți pe teritoriul UE, astfel că există toate condițiile ca, odată sesizate, instituțiile europene să poată deschide o investigație și să înceapă urmărirea penală a cetățenilor moldoveni implicați în fraudă.

Președintele PPPDA, Andrei Năstase, susține că, pentru ca petiția să aibă o greutate și putere cât mai mare, solidarizarea câtor mai mulți cetățeni în jurul acestei petiții este crucială.

Amintim că în furtul miliardului au fost implicați, fostul prim-ministru și liderul PLDM, Vlad Filat și Veaceslav Platon, raiderul nr. 1 ăn CSI.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%