Guvern
R. Moldova și patru ţări balcanice au aderat la Convenţia de la Prüm privind cooperarea poliţienească
 14 Septembrie 2018 12:00  3170
 Cinci ţări din Balcani şi Europa de Est au aderat joi, la Viena, la tratatul Uniunii Europene care permite forţelor de poliţie să facă schimb de informaţii privind ADN-ul, amprentele şi vehiculele, relatează Politics.md.

În cadrul unei conferinţe privind migraţia şi securitatea, organizată la Viena, miniştrii de interne şi oficiali din Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova au semnat Convenţia de la Prüm (oraş în landul german Renania de Nord-Westphalia).

„Aceasta este o bornă în lupta contra criminalităţii organizate şi traficului de persoane, precum şi în combaterea terorismului şi a extremismului”, a spus ministrul de interne austriac Herbert Kickl, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Convenţia a fost iniţial semnată de către Austria, Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda şi Spania în oraşul german Prüm în anul 2005.

De atunci, acele segmente ale tratatului referitoare la schimbul de informaţii între forţele de poliţie au devenit parte a legislaţiei comunitare.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
RedMilf 14 Septembrie 2018 14:19
0 (0)
In ultima perioada politia a devenit tot mai aproape de oameni si au drept prioritate securitatea sociala, aceste intruniri va permite dezvoltarea si schimbul de experienta ce este extrem de important.
Ion 14 Septembrie 2018 14:30
0 (0)
Apartent pentru noi poate nu însemnă nimic, dar însăși prin aceste cooperări polițiștii devin mai profesioniști și mai buni în depistarea ielgalităților.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%