Guvern
O nouă pistă pentru decolarea și aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost inaugurată, joi, în prezența mai multor oficiali
 14 Septembrie 2018 10:05  2859
 O nouă pistă pentru decolarea și aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost inaugurată, joi, în prezența mai multor oficiali.  

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus la lansarea pistei că acest lucru va permite creșterea numărului de servicii și pasageri, care folosesc transportul aerian. „Esențial este impactul pentru economia națională. Într-o mare parte din țările lumii, serviciile transportului aerian au o cotă mare în PIB. Vreau să reușim același lucru”, a spus Chiril Gaburici.

Noua pistă dispune de aproape 30 de locuri de parcare pentru aeronave. Zborurile de pe noua pistă au fost lansate joi, începând cu orele 12.00. Costul proiectului a fost de aproape 17 milioane de euro.

Pista are o lungime de 2,4 km și o lățime de 45 de metri. Aceasta este dotată cu sistem de iluminat modern și sistem de balizaj luminos care oferă aeronavelor siguranță în condiții de vizibilitate redusă. De asemenea, este dotată cu echipamente de radionavigație, care permit aterizarea din orice unghi și orice direcție.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%