Politicieni
Cadou drept mulțumire: În schimbul milioanelor de lei pentru reparația unor grădinițelor, Pavel Filip i-a oferit ambasadorului român o monedă simbolică
 13 Septembrie 2018 19:00  3043
 Premierul Pavel Filip i-a mulțumit astăzi ambasadorului român, Daniel Ioniță, pentru repararea a unei noi grădinițe, dar pe pentru sprijinul oferit de către România Republicii Moldova. Drept mulțumire, Filip i-a oferit o monedă simbolică, cu ocazia centenarului.

 „I-am dăruit astăzi ambasadorului român Daniel Ioniță o monedă comemorativă emisă de Banca Naționala a Moldovei, cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce face România pentru noi. Guvernul României ne-a întins o mână de ajutor atunci când țara noastră a trecut prin momente grele. Am înțeles atunci că prietenul la nevoie se cunoaște și nu voi uita asta niciodată. Unirea nu se face prin declarații, ci prin proiecte de interconectare a sistemelor de energie electrică, gaze naturale, infrastructură, educație”, a scrie premierul pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul român a fost încântat de darul oferit de Pavel Filip și spune că l-a primit „cu drag”.

recizează că 50 de copii din satul Sipoteni, raionul Călărași, vor merge la o grădiniță nouă, renovată cu suportul Guvernului României. 

Prim-ministrul a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului - instituția preșcolară din Sipoteni a beneficiat de 9 milioane de lei din partea statului român.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță, a exprimat deschiderea Guvernului României pentru susţinerea în continuare a proiectelor orientate spre educarea unei generații care va aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

În cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova au fost renovate aproape 850 de grădinițe, în acest scop fiind alocate 26 de milioane de euro

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%