Politicieni
James Pettit despre procesul de integrare europeană
 13 Septembrie 2018 15:00  2950
Procesul de integrare europeană prin care trece Republica Moldova a încetinit în ultima perioadă, comparativ cu anul 2016 când se observa un progres în acest sens.  

Declarația aparține ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit. Diplomatul a menționat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova că o cauză a încetinirii poate fi faptul că Republica Moldova este în prag de alegeri parlamentare, relatează IPN.

Ambasadorul SUA a menționat că vectorul european de dezvoltare este singurul care poate fi îmbrățișat de către Republica Moldova. Totodată, James Pettit susține că în anul 2016 a observat un progres important în direcția respectivă, în prezent însă constată că acest proces de integrare a încetinit.

„Probabil, un motiv este că ne aflăm în timp de campanie electorală”, a spus diplomatul. Potrivit lui, este important ca autoritățile să nu facă o pauză, dar să înțeleagă că pe acest domeniu este nevoie de muncă constantă.

Potrivit lui, este nevoie de creștere economică, care va ajuta toate domeniile. În același timp, diplomatul spune că este important domeniul de guvernare pentru a îmbunătăți diferite instituții guvernamentale. În special, domeniul judecătoresc care până acum are destul de multe probleme, consideră ambasadorul.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Mircea 13 Septembrie 2018 17:04
0 (0)
Nu prea cred că a fost stopat, ba din contra a accelerat dacă sincer.
RedMilf 13 Septembrie 2018 17:09
0 (0)
Acest proces de integrare ar putea avea o ampluare mai mare daca toate partidele ar intruni fortele pentru un scop comun al tarii, dar din pacate avem parte de descendanti a criminalilor alde Filat si Topa ce nu au ca drept scop dezvoltare, dar revenirea la putere si din nou furturi si decadenta totala prin faptura lui Nastase si Maia.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%