Guvern
Premierul Pavel Filip a dispus instalarea unor rampe speciale de acces pentru persoanele cu dizabilități, în sediul Executivului
 12 Septembrie 2018 18:54  3253
 Conducerea Guvernului a dispus instalarea unor rampe speciale de acces pentru persoanele cu dizabilități, în sediul Executivului. În acest fel, se doreşte ca Guvernul trebuie să fie mai accesibil pentru toți, atât la propriu, cât și la figurat.

Amintim că, anterior, prim-ministrul Pavel Filip a cerut autorităților să oblige companiile de taxi să aibă în dotare mașini cu rampe speciale.

De asemenea, persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai ușor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale și vamale.

Mai mult, urmează să fie creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15.000 de persoane cu dizabilități locomotorii.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Buliga 12 Septembrie 2018 21:42
0 (0)
Eu aș vrea ca Guvernarea să vină cu un proiect în care să se instaleze rampe de aceste în toate locurile și localurile publice.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%