Guvern
R. Moldova și Portugalia ar putea încheia un parteneriat de colaborare între primăriile capitalelor celor două state
 12 Septembrie 2018 14:00  3050
Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, a avut o întrevedere cu primarul orașului Lisabona, Pedro Medina, în vederea aprofundării cooperării moldo-portugheze. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea la nivelul autorităților publice locale din cele două țări, intensificarea relațiilor comercial-economice, precum și prezența comunității moldovenești în municipiul Lisabona.

În prisma jubileului de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale, a fost manifestată disponibilitatea ambelor părți de a contribui în continuare la consolidarea și diversificarea relațiilor bilaterale pe multiple planuri.

Ambasadorul Republicii Moldova a propus inițierea unui parteneriat de colaborare între primăriile celor două capitale, exprimând interesul părții moldovenești de a prelua cele mai bune practici din domeniul social, educațional, sportiv și de tineret. La rândul său, Fernando Medina a exprimat disponibilitatea Primăriei Lisabona de a împărtăși experiența acumulată în gestionarea municipiului.

Cu referire la comunitatea moldovenească s-a specificat că aceasta este una bine integrată în viața socială a Lisabonei, aducându-și aportul plenar la promovarea interculturalității, prin participarea la diverse evenimente culturale și sportive.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%