Guvern
Forțarea râului Nistru de către trupele ruse de ocupație, discutată la ședința Guvernului
 20 August 2018 19:00  3179
Premierul Pavel Filip a solicitat ca mecanismul de monitorizare a provocărilor din partea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană să fie „pus la punct”, iar OSCE-ul să cunoască în timp real despre aceste acțiuni neautorizate. Subiectul a fost discutat astăzi la ședința executivului.

„Am văzut aplicații militare neautorizate în regiunea transnistreană unde a fost implicată tehnica militară fără însemne. Chiar dacă nu aveau semne de identificare, nimeni nu are dubii că era tehnică militară rusească și nu este pentru prima dată. Desigur că ne pune în gardă acest lucru și nu numai pe noi. De data aceasta, au fost și reacții din partea vecinilor din Ucraina”, a spus premierul.

Filip i-a cerut vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, să explice cum a reacționat Chișinăul la recentele provocări ale trupelor ruse de ocupație de la Nistru.

 

„La fața locului au ieșit și reprezentanții OSCE-ului. Noi am dat deja toate informațiile ca Ministerul Afacerilor Externe, prentu ca acesta să informeze Centrul pentru Prevenirea Conflictelor de la Viena, deoarece nu este primul caz de acest fel. Noi avem și sistem de avertizare timpurie care, din păcate, la momentul de față nu funcționează, dar acesta este unul dintre pași și OSCE-ul de la Viena urmează să instaleze acest sistem. Ieșirea reprezentanților durează o oră, o oră și jumătate și constatarea faptelor devine mai dificilă”, a declarat Cristina Lesnic.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%