Electorala
Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei a semnat un Acord adițional cu ministerul de resort
 20 August 2018 13:00  3212
Politics.md informează că Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a semnat un Acord adițional la Convenția Colectivă (ramura cercetare și inovare) pe anii 2016-2020 cu președintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEȘ) din Republica Moldova, Ghenadie Donos.

Scopul Acordului este asigurarea realizării, în condiţiile legii, a drepturilor şi obligaţiilor reciproce ale angajatorilor şi salariaţilor din domeniul cercetării și inovării, membri ai FSEȘ, precum și reglementarea raporturilor de muncă și asigurarea garanțiilor social-economice, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

În cadrul întrevederii, secretarul general de stat Igor Șarov a menționat importanța cooperării dintre MECC și FSEȘ, astfel încât măsurile întreprinse pentru redresarea situației din domeniul cercetare și inovare să fie resimțite de către beneficiari. Totodată, oficialul a subliniat că măsurile prevăzute de Acordul respectiv vor stimula dezvoltarea cercetării și inovării și vor motiva tinerii să aleagă o carieră în acest domeniu.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%