Guvern
Război TOTAL între Turcia și SUA, relațiile economice sar în aer
 15 August 2018 16:00  3081
 Turcia a dublat tarifele la unele importuri din Statele Unite precum autoturismele, alcoolul şi tutunul, ceea ce, potrivit vicepreşedintelui turc, este un răspuns deliberat la "atacurile" americane asupra economiei turce, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Măsura intervine în contextul intensificării tensiunii dintre cei doi aliaţi din NATO în legătură cu detenţia unui pastor evanghelic american de către Ankara şi alte probleme diplomatice. Vinerea trecută, preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că a autorizat tarife mai mari pentru importurile de aluminiu şi oţel din Turcia. 

Un decret publicat în buletinul oficial turc şi semnat de preşedintele Tayyip Erdogan anunţă dublarea tarifelor la importurile de autoturisme la 120%, băuturi alcoolice până la 140% şi tutun frunze la 60%. Tarifele au fost de asemenea dublate la bunuri de consum precum cosmetice, orez şi cărbune.

Disputa cu Washingtonul a provocat prăbuşirea lirei turceşti, care a atins un minim istoric. Moneda turcă a pierdut peste 40% din valoarea sa faţă de dolar în acest an. 

Erdogan a declarat marţi că Turcia va boicota produsele electronice din SUA, în timp ce tensiunile dintre cele două ţări au escaladat, scrie stiripesurse.ro.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%