Parlament
Președintele Parlamentului a discutat cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan
 10 August 2018 14:00  3287
 Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Michael Scanlan cu ocazia încheierii mandatului său de Șef al Misiunii OSCE în Moldova.

Discuțiile s-au referit la progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt reflectat prin implementarea în 2018 a unui șir de acorduri prioritare.

Președintele Parlamentului a reconfirmat disponibilitatea autorităților de a promova în continuare dialogul direct dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi de a sprijini populaţia şi agenţii economici din regiunea transnistreană.

În răspuns Șeful Misiunii a apreciat implicarea autorităților Republicii Moldova care a dus la implementarea acordurilor semnate în Noiembrie 2017 și Aprilie 2018. Ambasadorul Scanlan și-a exprimat convingerea că progresul realizat va fi extins si în alte sfere ale procesului de reglementare, precum libertatea de circulație și aspecte de securitate. Moldova a transmis un semnal puternic comunității internaționale că conflictele prelungite pot fi soluționate prin implicare și negocieri directe dintre părți, a spus în încheiere Șeful Misiunii OSCE.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Vova 10 August 2018 15:10
0 (0)
Totuși OSCE, ne-a ajutat mult, mai ales în rezolvarea conflictului Transnistrian, mai ales în reformele noi implimentat de comun acord cu ambele părți de recunoaște mașinile pentru a să circule liber în UE, diplomele de studii...etc
Eugen 10 August 2018 17:59
0 (0)
E de apreciatfaptul ca OSCE ne-a sustinut si continu a sa ne sustina la rezolvarea conflictului transnistran.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?