Guvern
Vămile din Moldova și România au agreat măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier
 9 August 2018 14:05  3076
 Serviciul Vamal din Republica Moldova și autoritatea vamală din România au semnat, la Albița, un plan comun care implică un set de acțiuni orientate spre fluidizarea circulației transfrontaliere în perioada 7-31 august, atunci când fluxurile de transport cresc în medie cu peste 20%.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, cele mai importante măsuri agreate de cele două autorități se referă la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de control, utilizarea tuturor pistelor, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, dar și intensificarea schimburilor de informații.

În comunicat se menționează că dialogul a fost intensificat inclusiv în urma recentei vizite a prim-ministrului Moldovei, Pavel Filip, la postul vamal Leușeni, unde a identificat mai multe nesincronizări care provoacă extinderea timpului de traversare a frontierei cu România. Ca urmare, Pavel Filip i-a trimis o scrisoare omologului său român, Viorica Dăncilă, în care, în spiritul parteneriatului dintre țări, a solicitat implicarea Guvernului României în identificarea unei soluții optime pentru accelerarea trecerii frontierei comune.

Postul vamal Leușeni rămâne a fi cel mai tranzitat. Săptămâna trecută acesta a înregistrat peste 24 de mii de traversări ale unităților de transport. În alte perioade ale anului, valorile de trafic constituie aproximativ 18 mii de traversări. Dacă la Leușeni, tura este formată de 18-19 inspectori, atunci la Albița sunt repartizați 10-12.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?