Geopolitica
Germania și Spania au încheiat un acord privind preluarea de migranţi de către Spania
 9 August 2018 11:00  3420
 Guvernul de la Berlin a finalizat un acord cu Spania prin care aceasta s-a angajat să preia migranţii care sosesc în Germania, dar sunt deja înregistraţi pe teritoriul spaniol, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, citată de AFP.

Acordul a fost semnat luni şi va intra în vigoare la 11 august. El se referă la toţi migranţii care sosesc în Germania şi sunt deja înregistraţi în Spania în bazele de date europene.
În baza sa, migranţii 'vor putea fi trimişi în Spania într-un termen de 48 de ore', a declarat purtătoarea de cuvânt Eleonore Petermann. Madridul 'nu a solicitat nimic în contrapartidă', a precizat ea.
Roma s-a arătat până acum reticentă, cerând o întărire a controlului frontierelor externe ale Uniunii Europene înaintea oricărui acord privind migranţii aflaţi deja pe teritoriul Uniunii.
Aceste acorduri tranzitorii sunt necesare în aşteptarea intrării eventuale în vigoare a unui sistem de azil european comun, un subiect asupra căruia statele membre nu reuşesc să se pună de acord.
Cancelarul german Angela Merkel a promis acest tip de acorduri bilaterale în UE şi progrese la summitul european din 28-29 iunie pentru a-l convinge pe ministrul său de interne, Horst Seehofer, să renunţe la proiectul de expulzare încă de la începutul lui iulie a oricărui solicitant de azil înregistrat în baza de date EURODAC.
Într-un interviu publicat duminică, Horst Seehofer a declarat că speră într-un progres în negocierile cu Grecia şi Italia, menţionând că discuţiile se desfăşoară 'într-un climat bun'.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%