Politicieni
Tkaciuk despre declarațiile scandaloase ale lui Țîcu: Actuala guvernare are noroc de o astfel de opoziție
 8 August 2018 12:30  3652
 Fostul deputat comunist Mark Tkaciuk a comentat acid ultimele declarații ale istoricului Octavian Țîcu potrivit cărora «moldovenismul civic» ar fi o reminiscență a «moldovenismului sovietic».
 
«Trebuie să existe și câte un personaj de acesta gri. Regimul are noroc de această opoziție», a postat Mark Tkaciuk, pe facebook
Amintim că Octavian Țicu, susținător înflăcărat al PAS, PPDA și PLDM, a declarat,  într-un comentariu pentru cotidianul.md , că ideea „moldovenismului civic este o variantă post-modernistă al „moldovenismului sovietic”. În opinia sa, cei care promovează această idee ar fi personaje cu schelete în dulap și cu «bube în cap», scrie hotnews.md.
 
«Interesantă adunătura de oameni care promovează această idee, de la fostul pedist Andrei Popov, la ex-comuniștii Marc Tcaciuk și Alexei Tulbure, care put a dust de la Voronin, lingăul regimului Cornel Ciurea, Vlad Kulminski, Iulian Groza, etc., fiecare cu bube și cu schelete în dulap», susține Octavian Țicu. «Un român nu va deveni niciodată „moldovenist civic”, așa cum n-a devenit Homo Moldovanus Sovietic, iar un „moldovenist civic” nu va accepta limba română și panteonul cultural românesc pe care se așază identitatea acestui stat. La fel cum un găgăuz sau rus nu va deveni „moldovan civic”, ci va rămâne de etnie găgăuz sau rus», a mai scris istoricul citat.
 
În opinia sa, persoanele care promovează ideea «moldovensmului civic»   ar servi, de fapt, interesele actualei puteri.
 
„Ce vor să facă acești băieți cu „moldovenismului civic” este clar. Legați de putere în diferite feluri, fie prin Dodon, fie prin Leancă sau fie direct prin Plahotniuc, aceștia servesc regimul în două feluri. Împuțesc opoziția, pentru că unii din ei încearcă sau se afișează pe la protestele și mitingurile Platformei de rezistență, iar prin asta cultivând mitul că opoziția ar susține ideea „moldovenismului civic”. Motiv pentru „oligarho-unioniști” de a sări în cap la opoziție și de a o numi în tot felul.”, notează Octavian Țîcu.
Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Nicodim 8 August 2018 12:54
0 (0)
Țîcu este un nou model de intelectual care are mai multe argumente de a convinge oponenții Nu e clar - de ce rusofonii de diferite etnii , veniti aci după 1940 si 1992 chiar, propaga agresiv ,,moldovenismul, homosexualitatea alte vicii sociale ???!!! oaer aceste nu sunt diversiuni mediatice pentru a zomba lumea ??? Daca adeptii ,, molovenismului,, ar trăi macar 7 zile lîngă un moldo-roman de la țară, ar deveni alt om...Mai responsabil. rational... Deocamdată ,, moldovenistii, preferă locurile călduțe din munipiii si centrele raionale prospere...
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%