Partide
Andrian Candu face bilanțul sesiunii de primăvară și anunță prioritățile sesiunii de toamnă a Legislativului
 3 August 2018 15:00  2999
Inițiativa de introducere în Constituție a vectorului european de dezvoltare a țării, îmbunătățirea procedurilor electorale, controlul parlamentar asupra realizării legilor votate, aprobarea bugetului pentru anul 2019 sunt unele dintre prioritățile pentru ultima sesiune legislativă a actualului Parlament. Declarația aparține președintelui Parlamentului Andrian Candu și a fost făcută în cadrul conferinței de bilanț a sesiunii de primăvară, desfășurată astăzi.

Președintele Parlamentului a subliniat că discuțiile pentru modificarea Constituției vor fi purtate cu opoziția pro-europeană din Parlament, exprimând speranța că proiectul va fi susținut fiind unul extrem de important pentru viitorul țării. De asemenea, Andrian Candu a insistat asupra nevoii de adoptare a bugetului public până la expirarea mandatului actualului Parlament. ”Dincolo de dispute politice și campanii electorale, țara trebuie să se dezvolte, oamenii trebuie să aibă siguranță în ziua de mâine, să primească la timp salariile și pensiile”, a spus Andrian Candu.

Referindu-se la sesiunea de primăvară, președintele Parlamentului a vorbit despre controlul parlamentar, amintind despre platforma pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova și a proiectelor adoptate care vin să apropie oamenii de pe malul stâng al Nistrului. Referindu-se la autonomia Găgăuză, Andrian Candu a menționat că grație grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituţionale, a funcţionalităţii unităţii teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia au fost examinate peste 400 de amendamente.

Totodată a el menționat că, Concepția politicii naționale de dezvoltare a mass-media, Codul serviciilor media audiovizuale, Legea atragerii investițiilor străine în domeniul producției de film și altor opere audiovizuale, proiectul legii cu privire la publicitate sunt rezultatul muncii în grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media a Republicii Moldova.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?