Electorala
Promo-LEX, despre stabilirea datei scrutinului parlamentar pentru 24 februarie: Este bine că a fost oferit mai mult timp pentru organizarea alegerilor
 27 Iulie 2018 17:29  3197
Alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019, potrivit unei hotărâri adoptate vineri, 27 iulie, de Parlament, în ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară. Proiectul corespunde normelor legale privind organizarea alegerilor parlamentare, însă amânarea scrutinului spre termenul limită stabilit de Constituție ar avea și un substrat politic, consideră unii experți, scrie radiochisinau.md.

Este bine că a fost oferit mai mult timp pentru organizarea alegerilor, dar trebuie să se țină cont că o parte din perioada electorală va coincide cu sărbătorile de iarnă, a comentat pentru Radio Chișinău expertul în domeniul electoral, Pavel Postică.

„Sunt sărbătorile de iarnă și sunt niște termene care ar putea să se suprapună. Dar partea bună pe care o văd eu este că anunțarea datei are loc acum, cu mult timp înainte de ziua alegerilor, în așa fel ca toți actorii implicați să se poată pregăti de scrutin.”

Potrivit Constituției, Parlamentul este ales pentru un mandat de 4 ani. Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, iar alegerile trebuie organizate în cel mult trei luni de la această dată, adică până la sfârșitul lunii februarie 2019.

 

Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?