Politicieni
Pavel Filip, despre sistemul educaţional: Pentru a păstra grâul trebuie să ai un hambar
 18 Iulie 2018 18:45  2931
 Un sistem educational bine pus la punct creează premise serioase pentru dezvoltarea statului. Părerea a fost exprimată de premierul Pavel Filip, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului. “Numai așa putem aduce schimbarea”, a precizat Pavel Filip.

În opinia prim-ministrului, situaţia din Moldova este determinate, în mare parte, de degradarea sistemului educational. “Cred cu tărie că ceea ce avem noi acum în Republica Moldova este şi rezultatul unei degradări educaţionale. Atunci când ne întâlnim pe stradă, noi vedem care este calitatea. Haideţi să nu ne minţim şi să recunoaştem că acesta este un rezultat a tot ce se întâmplă în Republica Moldova”, a precizat şeful Executivului.

Pavel Filip a mai declarat că edificarea unui sistem educaţional modern este o prioritate a actualei guvernări. 

„De tot ce avem noi nevoie, este să ne asigurăm că avem un sistem construit corect în educaţie. Pentru a păstra grâul trebuie să ai un hambar. Cel puţin dacă nu ai grâu, dar dacă ştii că ambarul este construit corect, pe măsură ce ai mai mult grâu, ştii că l+ai depozitat şi el stă păstrat acolo. Asta este ideea mea de bază şi asta vreau să facem în educaţie”, a conchis premierul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%