Politicieni
Andrei Năstase, supranumit și omul cu multe case, se arata deranjat ca Guvernul le plătește tinerilor moldoveni, familiilor și funcționarilor o parte din locuințele achiziționate în Prima Casa
 18 Iulie 2018 17:01  3314
 Liderul PPDA, Andrei Năstase nu vede cu ochi buni programul Prima Casă, derulat de Guvernul Filip. În cadrul unei conferinţă de presă, acesta a catalogatul proiectul drept unul populist. “Este o inițiativă populistă, cu tentă electorală, și ați văzut cum societatea civilă a reacționat la această campanie electorală de prost gust”, a declarat Andrei Năstase. 

Între timp, realitatea bate declaraţiile liderului PPDA. Programul Prima Casă şi extensia sa, Prima Casă 2, sunt de success, iar drept dovadă servesc multiplele cereri de creditare, satisfăcute deja de bănci.

Astfel, 195 de beneficiari au primit deja credite în cadrul programului ''Prima Casă 1''. Și proiectul ''Prima Casă 2'' devine tot mai solicitat. În cadrul acestui program au fost depuse deja 14 cereri.

 

Datele oficiale arată că valoarea totală a creditelor acordate şi acceptate pentru examinare depăşeşte suma de 92 de milioane de lei.

Totodată, Guvernul a anunţat şi Programul “Prima Casă 3”. În cadrul acestuia, familiile cu 1 copil pot obține 10 la sută compensații din suma creditului ipotecar, cu 2 copii – 20 la sută, cu 3 copii – 50%, iar familiile cu 4 copii vor putea conta pe 100% compensații din suma împrumutului. Plățile urmează să fie achitate în decurs de 18 ani

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%