Politicieni
Premierul Pavel Filip a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune moldo-ucrainene de trecere a frontierei
 11 Iulie 2018 15:00  3257
 

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru cu autoritățile responsabile pentru a examina subiecte ce țin de managementul integrat al frontierei în partea ce vizează extinderea punctelor comune la frontiera de est a Republicii Moldova, precum și unele aspecte referitoare la importul efectuat de agenții economici din regiunea transnistreană.

 

În contextul demersurilor Guvernului de a asigura un management integrat şi eficient al frontierei dintre autoritățile Republicii Moldova și ale Ucrainei, prim-ministrul a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

 

Referitor la demararea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean, atât Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor în acest sens.

 

Un alt aspect discutat în cadrul ședinței a vizat necesitatea prelungirii termenului de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice. În condițiile în care perioada respectivă expiră la 18 iulie curent, a fost acceptată propunerea ca acest termen să fie extins până la 1 ianuarie 2019. 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 11 Iulie 2018 15:48
0 (0)
ma pun in garda miscarile separatistilor de acolo si ma bucur ca se intreprind masuri pentru a controla teritoriul ocupat...
realist 11 Iulie 2018 17:33
0 (0)
Doar asa o sa ne putem controla pe deplin hotarul tarii!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%