Parlament
Candu trasează directive ambasadorilor cum că R. Moldova va continua pe calea europeană
 11 Iulie 2018 13:00  2819
 Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat asigurări, miercuri, la întâlnire cu diplomații moldoveni strânși în aceste zile la reuniune la Chișinău, că integrarea europeană și respectarea angajamentelor cu Bruxelles rămân prioritatea legislativului.

Acesta s-a referit la activitățile agendei Consiliului parlamentar pentru integrare europeană în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018.

El a enumerat prioritățile printre care se află evoluțiile din sectorul financiar-bancar, pachetele de legi privind reforma sistemului judecătoresc, lupta împotriva corupției, pachetul de integritate, actele legislative din domeniul energetic, mediul de afaceri etc.

Alte subiecte abordate de speaker s-au referit la reintegrarea țării, dialogul existent cu Adunarea Populară a Găgăuziei, relațiile cu țările vecine Ucraina, România, dar și Federația Rusă. De asemenea, Andrian Candu a informat despre lansarea cooperării regionale cu Georgia și Ucraina, relațiile cu partenerii de dezvoltare – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și UE. 

La final, președintele Parlamentului a îndemnat ambasadorii să organizeze pentru cetățenii din diasporă „un scrutin electoral parlamentar democratic, liber și corect”. 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%