Geopolitica
Trump merge la război cu liderii NATO „ca să apere poporul american”
 6 Iulie 2018 12:00  3408
Președintele american Donald Trump, care săptămâna viitoare va participa la summit-ul NATO, le va spune aliaților din organizația de securitate că Statele Unite nu pot finanța întreaga lume, a anunțat Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de agenția Reuters.

"Președintele va merge la aceste întâlniri cu gândul de a proteja poporul american, de a fi alături de partenerii şi aliaţii noştri - dar, aşa cum a mai spus de multe ori, America este considerată adesea puşculiţa lumii. Iar asta trebuie să înceteze", a anunțat oficialul de la Casa Albă.

Trump a trimis recent scrisori liderilor unor state membre NATO, printre care Germania, Belgia, Norvegia și Canada, în care le cerea să majoreze cheltuielile în domeniul apărării.

La finalul lunii trecute, cotidianul The Washington Post a relatat că Pentagonul analizează posibilitatea retragerii trupelor americane staționate în Germania, după ce președintele SUA, Donald Trump, s-ar fi declarat șocat de numărul mare de trupe americane aflate în această țară, scrie stiripesurse.ro.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?