Geopolitica
Matteo Salvini nu este sigur că Uniunea Europeană va mai exista în 2019
 9 Iulie 2018 09:00  45237
Uniunea Europeană se confruntă cu o criză existenţială şi s-ar putea destrăma în următoarele 12 luni, a declarat miercuri, într-un interviu apărut în engleză, controversatul ministru de interne şi vicepremier italian Matteo Salvini, relatează dpa.

Într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel, Salvini a spus că summitul din această săptămână de la Bruxelles, care cel mai probabil va fi dominat de dispute privind migraţia şi bugetul, va expune faptul că blocul comunitar "este mai divizat ca oricând".
Salvini conduce partidul de extremă-dreapta Liga, iar printre aliaţii săi europeni se numără premierul ungar autoritar Viktor Orban, lidera de extremă-dreapta franceză Marine Le Pen şi partidul german anti-UE Alternativa pentru Germania.
În interviul pentru Der Spiegel, Salvini a mai spus că îşi doreşte ca organizaţiile neguvernamentale să nu mai salveze migranţi care traversează Mediterana, deoarece "ele îi sprijină pe traficanţii de migranţi şi stimulează riscul de a încerca astfel de traversări".
Activităţile de salvare, a sugerat el, ar trebui în schimb desfăşurate de "gărzile de coastă ale Libiei, Tunisiei şi Egiptului".

 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?