Parlament
Președintele Parlamentului a depus flori la memorialul Holodomorului din Washington
 27 Iunie 2018 11:57  3720
Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii săi din Ucraina, Lituania și ambasadorul Moldovei în SUA Cristina Balan au depus flori la memorialul Holodomorului din Washington, în memoria victimelor foametei organizate în Ucraina în perioada 1932-1933.

Memorialul a fost inaugurat în 2015 și creat prin decizia Congresului SUA.

După cum informează Politics.MD, Andrian Candu efectuează, în premieră, o vizită trilaterală în SUA, în perioada 25 iunie-1 iulie curent, pentru a cere angajament deplin și activ al Statelor Unite în regiune.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, alături de omologii săi din Ucraina, Georgia și Lituania a participat la o întrunire în Congresul SUA, organizată de Consiliul american pentru politică externă. Subiectele discutate la această întrunire au vizat securitatea energetică, în particular, Nord Stream II și politica Federației Ruse în Europa de Est.

Această vizită vine după angajamentul comun de promovare a politicilor de securitate și reformelor pentru integrarea europeană a celor trei campioni ai Parteneriatului Estic, asumate la Conferința din 2 martie de la Chișinău și instituționalizate la Kiev prin crearea Asambleei interparlamentare Moldova, Ucraina, Georgia.

Programul vizitei include întrevederi cu Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților, Congresul SUA, membrii Comitetului Senatului pentru relații externe, grupurile de prietenie din Congresul SUA pentru Moldova, Georgia, Ucraina, precum și cu asistentul pentru afaceri europene şi euroasiatice al secretarului de stat al SUA Wess A.Mitchell. Vor avea loc și discuții publice organizate cu experți și media de Atlantic Council (Consiliul Atlantic), National Press Club (Clubul Național de presă), American Foreign Policy Council (Consiliul american pentru politică externă). 

Politics.MD amintelte că săptămâna trecută în Congresul SUA a fost înregistrată o rezoluție în susținerea Moldovei, Georgiei și Ucrainei, iar ONU a adoptat rezoluția prin care cere Federației Ruse retragerea trupelor militare de pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?