Guvern
Pavel Filip, către absolvenții Academiei Militare: Dumneavoastră dați sens noțiunii de patriotism și în acest fel mi-aș dori să ne iubim cu toții țara
 25 Iunie 2018 16:00  3200
În context, prim-ministrul s-a referit la acțiunile întreprinse de Executiv pentru a reforma Armata Națională și a oferi militarilor condiții de muncă mai bune. În acest sens, recent a fost aprobat programul „Armata Profesionistă”, care prevede renunțarea la serviciul militar obligatoriu în favoarea serviciului militar prin contract.  „Vrem ca aceste reforme să vă facă să vă exercitați meseria mai mult cu gândul la țară, decât la ziua de mâine”, a subliniat Pavel Filip.

Potrivit premierului, investițiile în apărare nu mai sunt o opțiune, ci o necesitate, iar prin răbdare și muncă chiar și cele mai ambițioase obiective devin posibile de realizat. În acest an, s-a reușit înregistrarea unor rezultate istorice: obținerea controlului integral la frontieră, inclusiv pe regiunea transnistreană, dar și aprobarea deciziei Organizației Națiunilor Unite, prin care a fost susținută rezoluția privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării. Premierul a remarcat că decizia este una simbolică și prin faptul că a fost luată în ajunul Ziua Suveranității, marcate astăzi în Republica Moldova.

„Vreau să mulțumesc celor care muncesc ca să păstrăm și să consolidăm suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării și aici mă refer și la dumneavoastră, dragi militari. Dumneavoastră dați sens noțiunii de patriotism și în acest fel mi-aș dori să ne iubim cu toții țara - să ne facem datoria onorabil, acolo unde suntem”, a menționat premierul.

Începând cu anul 1992 şi până în prezent, peste 1800 de persoane au absolvit această instituţie.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Danu 25 Iunie 2018 19:06
0 (0)
Dupa cate am vazut se fac reforme in serviciul militar, mai ales ce tine de pregatirea unei armate noi.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?