Guvern
Guvernul va acorda câte 1000 de lei pentru victimele represiunilor politice
 21 Iunie 2018 19:00  3085
Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate, la data de 6 iulie, printr-o serie de activități la nivel național. Premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru, în cadrul căreia a dispus crearea Comitetului organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei comemorării victimelor deportărilor staliniste.

La 6 iulie curent va fi zi de doliu național. În toate localitățile din țară vor fi coborâte în bernă drapelele de stat, iar la ora 10.00 va fi ținut un minut de reculegere. Totodată, pe întreg teritoriul țării vor fi organizate depuneri de flori la monumentele ridicate în memoria victimelor, mitinguri solemne, expoziții tematice de fotografii, documente și cărți. În același timp, se planifică realizarea emisiunilor TV și radio, proiectări de filme, mese rotunde și spectacole literar-muzicale.

De asemenea, în cadrul ședinței, s-a menționat că va fi acordat un ajutor material de câte 1000 de lei, cu 300 de lei mai mult față de anul trecut, pentru peste 8000 de persoane, victime ale represiunilor politice.

Ziua comemorării victimelor deportărilor staliniste este marcată anual la data de 6 iulie, începând cu anul 2016. În urma deportărilor din anii 1941, 1949 şi 1951, au avut de suferit circa 87 de mii de persoane.

 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?