Parlament
Noi norme de conducere preventivă care ar putea fi aplicate participanţilor la trafic
 21 Iunie 2018 16:00  2669
Folosirea în trafic, de către conducătorii auto a telefoanelor mobile sau a dispozitivelor similare ar putea fi interzisă și sancționată. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în I lectură, de plenul Parlamentului.

Potrivit proiectului, conducătorii auto vor fi obligați să aplice în trafic norme de conducere preventivă și să nu desfășoare în timpul mersului activități ce le distrag atenția de la condus, manifestate inclusiv prin folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivelor similare, cu excepția apelurilor telefonice prin dispozitive tip “mâini libere” fără fir, integrate ale vehiculelor. De asemenea, excepție fac folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivelor similare în scopul utilizării sistemelor de navigație GPS și cu excepția apelurilor telefonice efectuate la serviciile de urgențe, într-o situație de urgență reală.

Totodată, prin folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivelor similare sunt stabilite acțiunile ce implică utilizarea prin contact direct a telefoanelor mobile și/sau a dispozitivelor portabile similare, inclusiv prin convorbiri telefonice, citirea și scrierea de texte, navigarea pe platforme web, utilizarea aplicațiilor mobile, camerelor foto/video.

Noile reglementări cu privire la conducerea preventivă urmează a fi aplicate și bicicliștilor, conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală şi pietonilor cu cărucioare manuale.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?