Guvern
Guvernul a aprobat pedeapsa cu închisoare pentru torturarea animalelor
 21 Iunie 2018 13:00  2845
Guvernul a aprobat modificări în Codul Penal, introducând pedepse pentru actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incinta instituțiilor medicale. Acesta vor fi sancționate cu amendă de până la 67 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare.

Prin alte modificări aprobate la Codul Penal se introduce pedeapsa pentru promovarea sinuciderii, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare. Persoanele care vor distribui mesaje de susținere a acțiunilor de sinucidere vor fi sancționate cu muncă neremunerată în folosul societății până la 240 de ore sau chiar cu pedeapsă privativă de libertate, până la 4 ani.

Prin alte modificări, persoanele care încalcă drepturile de proprietate intelectuală vor fi eliberate de răspundere penală dacă vor contribui la descoperirea infracțiunii și vor repara prejudiciul cauzat. Modificările aprobate mai prevăd excluderea pedepselor penale pentru agenții economici care vor colabora cu angajații Consiliului Concurenței pentru depistarea cazurilor de încălcare a regulilor de concurență.

O altă noutate se referă la introducerea pedepsei penale pentru tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor. Persoanele care au săvârșit astfel de infracțiuni vor fi pedepsite cu amendă de până la 37 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 100 la 180 de ore sau până la un an de închisoare. În prezent, cruzimea fată de animale este sancționată doar contravențional, cu amendă de până la 3.600 de lei.

 
Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?