Partide
Breakin News // Alegerile primarului din Chișinău au fost declarate nule. Năstase nu va fi primar
 19 Iunie 2018 23:16  10718
Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul primarului ales al Chișinăului, Andrei Năstase. Astfel, judecătoarea Rodica Berdilă a declarat nevalabile rezultatele alegerilor din 3 iunie curent. Andrei Năstase a anunțat că va contesta decizia Judecătoriei Chișinău la Curtea de Apel, anunță Ziarul Național.

Imediat după pronunțarea deciziei, Năstase a acuzat că aceasta este „arbitrară”, luată la comanda lui Vlad Plahotniuc și a amenințat judecătoarea că „va face pușcărie” pentru această hotărâre.

Magistrata de la Judecătoria Chișinău a acceptat argumentele socialiștilor care au solicitat anularea rezultatelor alegerilor, afirmând că Andrei Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor, iar în campania electorală ar fi fost susținut de politicieni din afara R. Moldova.

Nemulțumit de decizia instanței s-a arătat și fostul candidat al socialiștilor, Ion Ceban. ”Decizie surprinzătoare a instanței de judecată și incorectă în raport cu mine”, a scris politicianul pe Facebook. Ceban a promis că va veni cu detalii în cadrul unei conferințe de presă, miercuri.

Decizia poate fi contestată în instanța superioară în decursul unei zile.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?