Guvern
Vama Sculeni intră în reconstrucție capitală
 19 Iunie 2018 18:00  3003
 Postul vamal de frontieră Sculeni intră în reconstrucție capitală, dar va rămâne funcțional pe întreaga perioadă a lucrărilor. Conform proiectului, teritoriul postului va fi extins cu 1,3 ha, ceea ce va face posibilă suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură.

Extinderea și modernizarea postului vamal Sculeni este prevăzută în proiectul de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român  „Sculeni-Sculeni”,  „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Galați”. Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană. Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate Republicii Moldova. 

„Având în vedere că cele mai mari constrângeri de infrastructură le avem la Sculeni, 70% din fondurile destinate părții moldovenești vor fi direcționate reconstrucției acestui post. Atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare vom avea câte 3 artere pentru autoturisme, câte 2 pentru  autocamioane și câte una pentru autocare.  Dacă la frontieră cu Ucraina, cel mai modern post va fi Palanca, atunci la frontieră cu România,  acesta va deveni Sculeni.”, a explicat directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

La rândul său, Ambasadorul Uniunii Europene a reiterat faptul că  Uniunea Europenă va continua să susțină proiectele care vin în sprijinul cetățenilor, apreciind, totodată, demersurile întreprinse de Serviciul Vamal pentru asigurarea funcționalității postului în timpul lucrărilor de reabilitare.

În prezent, postul vamal Sculeni înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic, fiind traversat zilnic de circa 2.000 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane. Odată cu darea în exploatare a postului renovat, capacitatea de procesare a acestuia se va dubla.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?