Parlament
Anatolie Zagorodnîi s-a întâlnit cu Prim Consilierul Ambasadei Turciei, Ali Erdogan Odabaș
 14 Iunie 2018 13:00  2953
Vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi, președintele Grupului de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Turcia a avut, ieri,  o întrevedere cu Prim Consilierul, șeful adjunct al Misiunii, Ambasada Turciei,  Ali Erdogan Odabaș.
 
Președintele Grupului de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Turcia, Anatolie Zagorodnîi a apreciat buna cooperare stabilită între Legislativele celor două state, atât la nivelul conducerii, precum și la nivelul Grupurilor parlamentare de prietenie și al Comisiilor parlamentare. ”Discuțiile purtate în cadrul întâlnirilor au contribuit în mod direct la crearea condițiilor optimale pentru extinderea cooperării bilaterale în diverse domenii”, a spus deputatul.
 
Totodată, Anatolie Zagorodnîi a mulțumit autorităților și poporului turc pentru proiectele implementate în domeniile prioritare precum ocrotirea sănătăţi, educaţie, mediu.
 
La rândul său, oaspetele a reiterat invitația la cea de-a treia Conferință a președinților de Parlamente ale Țărilor Euroasiatice, care va avea loc în Antalya, Republica Turcia, în perioada 8-11 octombrie 2018.
 
Relațiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Turcia  au fost stabilite la 3 februarie 1992. Până în prezent au fost semnate peste 65 de tratate bilaterale. În negocieri sunt 9 proiecte.
Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?