Parlament
Republica Moldova a fost inclusă în grupul de prietenie Germania-Bulgaria-România
 14 Iunie 2018 12:00  3130
O delegație a Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită în Bundestagul Germaniei. Din componența delegației a făcut parte și deputatul Vasile Bolea.
 
Întrevederile au vizat mecanismele de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, în scopul preluării bunelor practici de la mediul politic german.
 
Gazda oficialilor moldoveni a fost vicepreședinta Bundestagului, Petra Pau, cu care vicepreședintele Ghilețchi a discutat și despre modalitățile în care poate fi dezvoltat dialogul moldo-german pe filiera parlamentară.
 
Cu această ocazie, parlamentarii germani au inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România, țări membre ale Uniunii Europene, iar președintele grupului a fost numit deputatul german, Uwe Shulz.
 
„Acesta este un mesaj puternic de încurajare din partea Bundestagului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.
 
Din delegația moldovenească au mai făcut parte Igor Boțan - ADEPT, Sergiu Lipcean - IDIS Viitorul, Vasile Bolea - PSRM, Chiril Moțpan - PPDA, Sergiu Litvinenco - PAS și Sergiu Gurduza, reprezentant al CEC.
Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Dorin 14 Iunie 2018 13:24
0 (0)
Imbucurator faptul. Una imi place cel mai mult ca la aceasta delegatie a fost membrii PAS si PPDA, un semn bun ca in urmatorul parlament ei vor colabora cu PD-ul.
Alexei 14 Iunie 2018 15:09
0 (0)
Vedem că această delegație cuprinde atît reprezentanți din majoritatea pardidelor politice cît și reprezentanți ai ONG-urilor, ceea ce ar exclude pe viitor speculațiile pe această temă.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?