Parlament
Candidaturii pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii
 13 Iunie 2018 11:00  3220
 Comisia parlamentară specială va propune plenului Parlamentului candidaturile lui Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca  pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a desfășurat, astăzi, interviul public al candidaților admiși la concurs.  Capacităţile profesionale ale candidaţilor au fost apreciate în cadrul unui interviu individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile.
 
Amintim că 6 candidați au depus dosarele pentru participare la concurs. Noii membri vor fi selectați pentru un mandat de cinci ani. La 22 mai curent, în urma probei interviului public, Comisia specială a selectat candidaturile lui Ian Feldman și Svetlana Doltu pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii pe care, la fel, urmează să le propună plenului Parlamentului.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a fost constituit de Parlament la 1 martie 2018. Comisia este formată din 7 deputați, membri ai Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi: Inna Șupac, Galina Balmoș, Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Eugen Bodarev, Alla Dolință și Anatolie Zagorodnîi. Conform hotărârii de Parlament, Comisia urmează să prezinte plenului Parlamentului candidaţii selectați până pe data de 1 iulie 2018.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?