Politicieni
Profesorul de română Constantin Șchiopu încalcă legea – a mers să discute cu un consilier al lui Dodon despre testele de bacalaureat
 12 Iunie 2018 14:30  2709
Profesorul de limba română Constantin Șciopu continuă să încalce regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat. El a mers să discute despre ceea ce afirmă el că ar fi o greșeală științifică în testul de limbă română de la bacalaureat cu un consilier de-al lui Igor Dodon, Corneliu Popocivi. Acesta din urmă a scris pe Facebook despre discuție și despre faptul că au ”convenit asupra înaintării demersurilor care se impun către instituțiile responsabile, în vederea depășirii situației create”.

Amintim că Ministerul Educaţiei a precizat, într-un comunicat de presă, că discuțiile despre calitatea subiectelor trebuie să fie purtate între specialiști și într-un cadru corespunzător. În acest context, orice sesizare și propunere este binevenită. Totuși, analiza calității testelor înainte ca acestea să fie făcute publice este inoportună și contraproductivă. Și asta pentru că reconstituirea din memorie a testelor este interzisă prin lege.

Ministerul precizează și faptul că autorii itemilor de la bacalaureat sunt personalități notorii din domeniu, cu vastă experiență de alcătuire a testelor pentru olimpiade și examene naționale.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?