Guvern
Dosarul „schemei frauduloase de eliberare a actelor de evidenţă militară”, trimis în judecată
 12 Iunie 2018 14:00  2727
Șeful Secției Administrativ Militare Ciocana din cadrul Centrului Militar Chișinău, împreună cu specialistul superior al Serviciului mobilizare și medicul-specialist din cadrul aceleiași unități vor compărea pe banca acuzaților pentru acțiuni coruptibile, care au permis eschivarea anumitor cetățeni de la obligațiunea îndeplinirii serviciului militar în termen. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală de învinuire a celor trei în judecată.

 

Cei trei au fost reţinuţi în noiembrie 2017 de Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, urmare a acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigație. Timp de aproximativ două luni, procurorii şi ofiţerii SIS au documentat întreg mecanismul de fraudare de către inculpaţi, a procesului de încorporare a recruţilor în serviciul militar.

 

Potrivit celor stabilite, persoanele publice din cadrul Centrului Militar al mun. Chișinău favorizau, contra plată, cetăţeni ai Republicii Moldova în a se eschiva de la serviciul militar în termen. Cumulativ, aceştia asigurau eliberarea actelor de evidență militară fictive, prin aplicarea unor scheme de corupție. În acest scop a fost pusă la cale o schemă de pretindere a mijloacelor financiare de la persoanele care intenționau să obţină livret militar, însă fără a îndeplini serviciul militar în termen.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?