Guvern
Deputații Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au discutat cu ministra Tineretului și Sportului a României
 12 Iunie 2018 09:50  2852
 Stadiul actual de colaborare în domeniul sportului și tineretului dintre Republica Moldova și România a fost subiectul discuției cu membrii delegației române, conduse de  ministra Tineretului și Sportului, Ioana Bran și deputații Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

La întrevedere au fost prezenți parlamentarii Nicolae Juravschi, Maria Ciobanu, Lilian Carp și președintele Comisiei Vladimir Hotineanu. Discuția s-a axat pe perspectiva de dezvoltare a domeniului tineret și sport în Republica Moldova, bunele practici existente, precum și diversificarea relațiilor dintre cele două state.

Deputații au apreciat susținerea României și au relatat despre importanța promovării tinerilor și sportului. În context, a fost discutată posibilitatea organizării întâlnirilor comune ale ONG-urilor de tineret din Republica Moldova  și României în scopul identificării unor proiecte de cooperare regională și preluarea de bune practici în promovarea politicilor de tineret prin intermediul unor structuri specializate.

Alt subiect abordat a ținut de stabilirea unui plan de acțiuni de cooperare comună între ministerele din cele două țări. La fel, s-a discutat despre încheierea unui Acord de colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Academia Română în vederea extinderii în continuare a colaborării şi consolidarea legăturilor în toate domeniile cercetării și inovării, precum şi implementarea realizărilor științifice în domeniile de interes comun.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%