Politicieni
Tudor Ulianovschi:”Diaspora este un factor de consolidare a relațiilor Republicii Moldova cu Canada”
 12 Iunie 2018 09:00  1575
Diaspora este un factor de consolidare a relațiilor Republicii Moldova cu Canada în toate domeniile, un promotor al imaginii și intereselor țării noastre. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederilor cu reprezentanții asociațiilor de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Canada. 

În cadrul întrevederilor cu reprezentanții comunităţii moldovenilor din provinciile Quebec și Ontario, Ministrul Tudor Ulianovschi a aprevciat activismul și dedicația conaționalilor, aflați pe întreg teritoriul Canadei, în promovarea identității naționale, menținerea relațiilor strânse cu țara și promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova. ”Numeroasele activități cu caracter cultural-artistic, educativ și sportiv organizate de diaspora din Canada reconfirmă valoarea adăugată a acesteia în eforturile de promovare a valorilor naționale și de confirmare a comuniunii de valori între Republica Moldova și Canada”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

În context, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat cooperarea eficientă între numeroasele asociații diasporale, care activează pe teritoriul Canadei, și inițiativele acestora, evidențiind crearea Consiliului Național al Diasporei din Canada, instituirea calendarului de activități al asociațiilor, crearea unei rețele de consultare pe orizontală între Ambasada Republicii Moldova la Ottawa și membrii asociațiilor. ”Cred că experiența dumneavoastră trebuie discutată în cadrul „Zilelor Diasporei” din Republica Moldova, care în acest an se vor desfășura în perioada 17-19 august, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, și transmisă conaționalilor din alte state drept exemplu de unificare a potențialului diasporei, de realizare a unor obiective cu efect atât pentru membrii diasporei, cât și pentru țara de origine”, a spus șeful diplomației moldovenești.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Grigore 12 Iunie 2018 10:11
0 (0)
Datorita diasporei din Canada , se va reusi constringerea relatiilor intre ambele state , ceea ce va duce la proiecte si colaborari de succes! Tudor Ulianovschi , este unul dintre cei mai eficienti Ministri , care nu sta numai in birou si da comenzi , dar si circula prin diferite state , incercind sa comunice cu toti cetatenii nostri de peste hotare , cei care sunt importanti pentru situatia din stat!
Mihai 12 Iunie 2018 11:17
0 (0)
Depinde! Oameni ca Nata Albot sau Bolocan mai mult inceasrca sa denigreze imaginea Moldovei in Canada si sa se plinga peste tot de tara noastra!
Spencer 12 Iunie 2018 12:13
0 (0)
Pentru mine asta înseamnă munca în diasporă, ceea ce face Ulianovschi - discuții, negocieri și chemare la implicare în evenimentele din țară. Voaijurile Maiei Sandu și al lui Năstase, sunt doar niște vacanțe de-a lor personale.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%