Politicieni
DOCUMENT // Legătura între firme folosite de Platon în spălătoria rusească
 11 Iunie 2018 18:19  2873
Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon au fost prinși cu minciuna. Aceștia au declarat astăzi la o conferință de presă că întreprinderea “Zenit Management LP”, implicată activ în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc, nu era controlată de clientul lor.

Afirmația a fost demontată, însă, de investigația proiectului Zeppelin.md, care a demonstrat legătura între compania dată și alte firme, folosite de Platon în spălătoria rusească.

Jurnaliștii de la Zeppelin au prezentat probe cu semnături ale lui Veaceslav Platon, prin care se confirmă că acesta controla firmele Neghina-Com SRL, Cristal-Impex SRL, Infoart International SRL, Bogdan & Co SRL, acestea fiind folosite în spălarea miliardelor din Rusia, în 2011.

Aceleași firme apar în schema miliardomatului, când “Zenit Management LP” le-a folosit pentru a rambursa un credit către Victoriabank, în 2014.

Prin aceste companii banii furați din băncile moldovenești au fost scoși din țară prin conturile din băncile din Letonia AS PrivatBank și Trasta KomercBanka, administrate de la distanță de pe IP-uri lui Veaceslav Platon și oamenii din anturajul său.

Aceleași conturi au fost folosite și la spălarea prin Republica Moldova a celor peste 22 de miliarde de dolari de la Moscova în cadrul Laundromatului Rusesc.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%