Politicieni
Andrian Candu la întrevederea cu parlamentarii din România
 11 Iunie 2018 17:00  2440
Parlamentul ar putea aproba, pe parcursul anului curent, includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu delegația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. 

 

Speakerul a precizat că inițiativa de a include în Constituție sintagma privind aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova ar putea să se regăsească pe agenda Parlamentului pentru discuții pe parcursul următoarelor luni.

 

”Toate eforturile autorităților din ultimii ani sunt de integrare europeană a Republicii Moldova, o prioritate a țării noastre. Ne propunem să facem modificări în Constituție, astfel încât să fie stabilit expres că singura direcție de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea europeană. Sper să reușim cât mai curând”, a declarat Președintele Parlamentului.

 

Andrian Candu s-a referit la o serie de modificări legislative, aprobate de Parlament în ultima perioadă, în vederea armonizării legislației naționale la aquis-ul comunitar și, respectiv, a implementării Acordului de Asociere și a celui de liber schimb. În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019, Speakerul a subliniat importanța dinamizării relațiilor bilaterale, în special prin proiecte de infrastructură comune.

 

”Noi simțim în fiecare zi suportul României. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să fie mai vizibilă pe agenda UE”, a menționat Președintele Parlamentului.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ian 11 Iunie 2018 17:09
0 (0)
Si totusi Candu este unicul politician care vorbeste deschis cu partenerii europeni si care aduce progrese clare in scopul apropierii Moldovei de integrarea europeana. Restul fac postari pe facebook.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?