Guvern
Expert economic: După perioada neagră a pieței produselor petroliere din anii 2014-2016, lucrurile se apropie de normalitate
 8 Iunie 2018 20:40  3032
Analistul economic Veaceslav Ioniță scoate în evidență trei etape distincte pe Piața Produselor Petroliere. În opinia acestuia, după o perioadă în care prețurile erau aproape corecte, a urmat una a “dezmățului petroliștilor”, succedată de o revenire la normalitate, în perioada actualei Guvernări.

“Dezmățul petroliștilor a început în a doua jumătate a anului 2014, odată cu prăbușirea prețului la Petrol pe piețele internaționale și a durat până la începutul anului 2016, atunci când Guvernul a înțeles că este necesar de intervenit urgent pe piață”, a scris Veaceslav Ioniţă, într-o postare pe Facebook.

După “dezmățul petroliștilor” a urmat revenirea la normalitate, iar prețurile la carburanți se apropie de cele corecte.

“A treia perioadă – revenirea lentă la normalitate. După intervenția Guvernului, chiar dacă nu este cea mai reușită și poate fi contestată, totuși trebuie să recunoaștem că piața revine încet, încet la normalitate. Prețurile aproape că se apropie de cele corecte”, scrie Ioniţă.

Analistul semnalează că această revenire la normalitate se produce pe fundalul creșterii prețurilor la petrol pe piața internațională, care s-a majorat de la 45 USD/Barrel până la 80 USD/Barrel.

”Această majorare a prețurilor a trezit un val enorm de nemulțumire și este foarte greu de explicat la oameni că acum este totul corect, după ce am avut Perioada Neagră a Pieței Produselor Petroliere în anii 2014-2016”, conchide Veaceslav Ioniţă.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%