Geopolitica
Andrian Candu participă la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina
 8 Iunie 2018 14:00  3352
Președintele Parlamentului Andrian Candu participă la cea de-a doua conferință interparlamentară de nivel înalt Georgia, Moldova și Ucraina: Consolidarea componentei interparlamentare a cooperării regionale și în domeniul securității, prin dezvoltarea colaborării cu UE și NATO, care se desfășoară la Kiev, în perioada 8-10 iunie curent.

 

La această reuniune va fi semnat un document care va crea Asambleea  parlamentară Moldova, Georgia și Ucraina. Mandatul pentru semnarea documentului a fost acordat lui Andrian Candu printr-o decizie a Biroului permanent. Președintele Parlamentului este însoțit în această vizită de președinta comisiei politică externă și integrare europeană Violeta Ivanov și de către președintele grupului de prietenie cu Ucraina, Eugeniu Nichiforciuc.

 

Prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc la 2 martie la Chișinău, când cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și  unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

 

Conferința de la Chișinău a fost organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic și a pus în dezbatere probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și creșterea economică stabilă și statul de drept în regiune. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali. 

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Alexandru 8 Iunie 2018 15:29
0 (0)
Numai prin eforturi și o agendă comună țările noastre se pot apropia de UE și scăpa de propaganda și influența de la Kremlin, salut acest forum trilateral !
Andrei 8 Iunie 2018 17:54
0 (0)
Colaborarea dintre state pentru un scop comun, poate avea mai multe avantaje, de la schimbul de experiență, pînă la dezvoltarea relațiilor economice, cît și promovarea politicilor pe domenii de securitate.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%