Geopolitica
Noul guvern spaniol a depus jurământul
 8 Iunie 2018 10:00  3249
 

Din noul guvern, proeuropean, fac parte, pe lângă premierul Pedro Sanchez (46 de ani), 11 femei, aflate mai ales în posturi cheie (Economie, Finanţe, Industrie, Apărare, Justiţie, Sănătate, Educaţie), şi şase bărbaţi. Membrii guvernului sunt persoane cu experienţă probată, cu o medie de vârstă de 54 de ani.

 

În cadrul ceremoniei desfăşurate la Palatul Zarzuela din Madrid, reşedinţa oficială a suveranilor Spaniei, noii miniştrii au jurat, unul după altul, loialitate regelui Felipe al VI-lea şi au promis 'să respecte şi să facă să fie respectată Constituţia', pe care secesioniştii catalani nu o mai recunosc.

Presa spaniolă a salutat, în ansamblul său, succesul operaţiunii şi 'imaginea bună' - potrivit formulei cotidianului conservator La Razon - pe care o oferă noul guvern. Aceeaşi publicaţie scrie însă că, cu doar 84 de deputaţi socialişti din 350, Pedro Sanchez urmăreşte mai ales să refacă reputaţia partidului său înainte de a convoca alegeri anticipate.

'Preşedintele (Sanchez) marchează un punct', a recunoscut editorialista conservatoare Victoria Prego în El Independiente. 'Este un bun guvern pentru a răspunde nevoilor spaniolilor şi obiectivul său este de a recupera milioanele de voturi pe care Partidul Socialist le-a pierdut' în favoarea noilor formaţiuni Podemos şi Ciudadanos

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%