Electorala
Cetăţenii moldoveni de peste hotare și din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil, pentru a participa la alegerile parlamentare
 4 Iunie 2018 12:31  3110
Comisia Electorală Centrală anunță că începând cu data de 31 mai, toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la următoarele alegeri parlamentare ordinare se pot înregistra prealabil.

Astfel, cetățenii moldoveni sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. De menționat că, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link.

Amintim că data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărâre de către Parlament. Mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfăşoară în cel mult 3 luni.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?