Politicieni
Președintele Igor Dodon a discutat cu reprezentanții mediului de afaceri din Federația Rusă
 25 Mai 2018 12:35  3128
În cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, Igor Dodon a ținut un discurs la întrevederea cu reprezentanții mediului de afaceri din Federația Rusă, care au manifestat o atenţie sporită pentru Republica Moldova şi interes pentru consolidarea relațiilor comercial-economice cu țara noastră.   La întrevedere au participat reprezentanţi ai conducerii organizației obşteşti ruse „Delovaia Rossia” şi alţi reprezentanţi ai businessului mare. În cadrul întrevederii a avut loc prezentarea climatului de investiții din Republica Moldova.   În discursul său, președintele Dodon a menționat caracterul deschis al economiei moldovenești pentru investitorii ruşi. De asemenea, șeful statului a atenţionat asupra faptului că Federația Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este valorificat pe deplin.   „M-am referit nu doar la comerț, dar și la crearea întreprinderilor mixte, transfer de tehnologii, de proiecte în domeniul infrastructurii, transportului, logisticii etc.”, a declarat Igor Dodon.   Totodată, șeful statului a subliniat că Moldova poate prezenta interes pentru business-ul rusesc prin faptul că țara noastră are încheiat Acord de Liber Schimb atât cu țările CSI, cât și cu Uniunea Europeană (DCFTA), dar și cu Turcia, iar poziția geografică favorabilă a Moldovei între Europa și Rusia ne face atractivi pentru dezvoltarea business-ului în regiune.   În context, Igor Dodon a mai subliniat, că impozitele pentru agenții economici din Moldova sînt aproape egale cu cele din Rusia, iar rezidenții celor 7 Zone Economice Libere se bucură de mai multe privilegii.   În final, Igor Dodon a invitat oamenii de afaceri ruși la Forumul economic moldo-rus care va avea loc pe 20-22 septembrie la Chișinău și va deveni o platformă de negocieri și încheiere a contractelor.    În cadrul evenimentului a fost prezentat un spot de promovare a Forumului care va avea loc în luna septembrie la Chișinău, realizat în comun cu partenerii din Rusia.
În cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, Igor Dodon a ținut un discurs la întrevederea cu reprezentanții mediului de afaceri din Federația Rusă, care au manifestat o atenţie sporită pentru Republica Moldova şi interes pentru consolidarea relațiilor comercial-economice cu țara noastră.
 
La întrevedere au participat reprezentanţi ai conducerii organizației obşteşti ruse „Delovaia Rossia” şi alţi reprezentanţi ai businessului mare. În cadrul întrevederii a avut loc prezentarea climatului de investiții din Republica Moldova.
 
În discursul său, președintele Dodon a menționat caracterul deschis al economiei moldovenești pentru investitorii ruşi. De asemenea, șeful statului a atenţionat asupra faptului că Federația Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este valorificat pe deplin.
 
„M-am referit nu doar la comerț, dar și la crearea întreprinderilor mixte, transfer de tehnologii, de proiecte în domeniul infrastructurii, transportului, logisticii etc.”, a declarat Igor Dodon.
 
Totodată, șeful statului a subliniat că Moldova poate prezenta interes pentru business-ul rusesc prin faptul că țara noastră are încheiat Acord de Liber Schimb atât cu țările CSI, cât și cu Uniunea Europeană (DCFTA), dar și cu Turcia, iar poziția geografică favorabilă a Moldovei între Europa și Rusia ne face atractivi pentru dezvoltarea business-ului în regiune.
 
În context, Igor Dodon a mai subliniat, că impozitele pentru agenții economici din Moldova sînt aproape egale cu cele din Rusia, iar rezidenții celor 7 Zone Economice Libere se bucură de mai multe privilegii.
 
În final, Igor Dodon a invitat oamenii de afaceri ruși la Forumul economic moldo-rus care va avea loc pe 20-22 septembrie la Chișinău și va deveni o platformă de negocieri și încheiere a contractelor. 
 
În cadrul evenimentului a fost prezentat un spot de promovare a Forumului care va avea loc în luna septembrie la Chișinău, realizat în comun cu partenerii din Rusia.
Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Etichete Dodon Igor
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%