Guvern
Republica Moldova şi Republica Polonă consideră posibilitatea cooperării în domeniul instruirii funcţionarilor diplomatici
 25 Mai 2018 14:00  2956
Cooperarea MAE IE cu Institutul pentru Afaceri Internaţionale al Poloniei, printre competenţele căruia se regăsesc instruirea funcţionarilor publici, dar şi desfăşurarea conferinţelor internaţionale şi dezbaterilor publice în domeniul relaţiilor internaţionale, a fost discutată astăzi de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu directorul Institutului din Polonia, Sławomir Dębski. 

 

Institutul pentru Afaceri Internaţionale al Poloniei este un think-tank în domeniul afacerilor internaţionale, finanţat din bugetul de stat al Poloniei, care efectuează cercetări, elaborează studii şi rapoarte pe subiecte de politică externă a Poloniei dar şi a altor state. În sfera de competenţă a Institutului polonez se regăseşte elaborarea analizelor, opiniilor și prognosticurilor la solicitarea autorităților publice sau din proprie inițiativă.

 

În cadrul unui schimb de opinii privind activitatea Institutului respectiv, ministrul Tudor Ulianovschi a remarcat potenţialul şi interesul MAE IE în dezvoltarea unei colaborări cu instituţia poloneză în contextul pregătirii continue a cadrelor  diplomatice din ţara noastră.

 

Directorul Sławomir Dębski, la rândul său, a punctat interesul Institutului polonez în stabilirea unei colaborări bilaterale în scopul realizării acţiunilor comune pentru promovarea imaginii ţărilor din regiune. De asemenea, expertul polonez a menționat că instituția pe care o reprezintă este deschisă spre o colaborare cu MAE IE, fiind dispusă să pună la dispoziția părții moldovenești toată experiența și expertiza acumulată cu privire la studiile de analiză ştiinţifică în domeniul relaţiilor internaţionale.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 25 Mai 2018 14:38
0 (0)
au ce sa invete diplimatii nostri in Polonia... polonezii au mai multa experienta in dialoguri tensionate cu Rusia si promovarea intereselor sale sub presiunea intereselor rusesti care lipseste un pic la ai nostri din motiv ca zeci de ani Moldova nu s-a opus in niciun fel diplomatiei agresive rusesti!
Ion 25 Mai 2018 16:48
0 (0)
Acum ca niciodata sustinerea a majoritatii tarilor europene.
realist 25 Mai 2018 17:22
0 (0)
Cu polonia mai bine ati discuta despre niste locuri de munca. Las sa deschida la noi vreo fabrica de conserve, sa nu se duca moldovenii tocmai in Polonia la lucru
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?