Politicieni
Un comisar european vine la Chișinău și Ungheni pentru a vedea ce spun oamenii despre beneficiile UE
 17 Mai 2018 10:00  1077
Comisarul european pentru pentru politică regională Corina Crețu vine într-o vizită în Republica Moldova între 17-21 mai pentru a vedea stadiul proiectelor din fonduri europene și beneficiilor acestora pentru cetățeni.

 

"Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării și programele de cooperare transfrontalieră pot oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova", a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei în R. Moldova.

 

La Chișinău, înaltul oficial european se va întâlni cu premierul R. Moldova Pavel Filip, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici și cu viceprim-ministru pentru integrare europeană, Iurie Leancă, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, remis EvZ Moldova.

 

De asemenea, comisarul Crețu se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și mediului de afaceri.

 

Sâmbătă, 19 mai, comisarul pentru politică regională va vizita orașul Ungheni, una din localitățile în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea publicului larg de a afla informații despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană implementate în regiune.

 

Vizita comisarului român vine imediată după ce a ministrului român al Economiei, Danuț Andrușca, care a cerut Chișinăului accelerarea procedurilor construcției segmentului de gazoduct Ungheni-Chișinău, ce va conecta R. Moldova la rețeaua europeană de energie.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 17 Mai 2018 10:26
0 (0)
cel mai important imi pare lectia publica la ASEM, este corect si foarte bine ca se ocupa de educatia tinerilor!
realist 17 Mai 2018 10:28
0 (0)
In sfarsit va fi posibil de aflat ce crede UE despre Moldova! M-am saturat de manipularile din presa. Dupa cum spune opozitia, UE nu are ochi sa ne vada, dar daca oficialii vin in vizita la noi, inseamna ca lucrurile stau altfel
Dorin 17 Mai 2018 12:13
0 (0)
De obiecei dupa astfel de vizite deobicei se acorda finantare si cu siguranta vom primi acele 100 de milioane de euro ca finantare macrofinanciara.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%