Guvern
SUA oferă 3,5 milioane de dolari pentru realizarea proiectelor în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media
 17 Mai 2018 11:35  1178
Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea unui Amendament la Acordul de Asistenţă privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, semnat în septembrie 2016 la Chişinău, între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Statelor Unite ale Americii.

 

Potrivit documentului, SUA va oferi asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari, adiţional la suma totală a fondurilor de 36,1 milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecţiei copiilor (programul „Copilăria mea” – 2 milioane de dolari) şi pentru dezvoltarea mass-media independente (1,5 milioane de dolari).

 

Beneficiari ai proiectelor vor fi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, profesioniștii independenţi din mass-media, în special cei implicaţi în producţia de film şi televiziune la nivel local şi internaţional.

 

Iniţiativa de semnare a Amendamentului aparţine Guvernului SUA şi nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova. Acesta urmează să fie semnat la Chişinău, în luna mai curent. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul Acordului.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 17 Mai 2018 12:08
0 (0)
sa vedeti ca primii care o sa stea cu mana intinsa pentru finantare mass media o sa fie kktii independenti care aparau propaganda ruseasca...
realist 17 Mai 2018 12:45
0 (0)
La noi mass-media e asa de dezvoltata incat deja stau 24/24 la poarta unui om si asteapta ca el sa faca vreo miscare si ei sa faca stire)). Cazul jurnalistilor de la JURNAL, care stau la poarta la Silvia Radu
Sandu 17 Mai 2018 13:40
0 (0)
SUA nu odata a zis ca noi am avansat mult la capitolul luptei cu propaganda rusa. Respectiv ei ne sustin mult la capitolul dat.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%