Politicieni
DODON îi ridică din nou osanale lui Putin pentru primirea R. Moldova în pragul Uniunii Eurasiatice
 16 Mai 2018 14:02  3137
Mai mult, Dodon nu a avut niciun aviz din partea Parlamentului pentru această înscriere a R. Moldova în acest club politico-economic, condus de Rusia, motiv pentru care actul în sine nu are nicio valoare juridică.

În schimb, președintele Dodon și-a arogat din nou „meritele” prin relațiile lui personale bune cu liderii din Uniunea Eurasiatică.

„Noi ne punem ca scop să obținem rezultate benefice pentru Republica Moldova pe trei compartimente. În primul rând este vorba de piață de desfacere, este vorba de exporturi. Pe parcursul anilor 2013-2016, exporturile în țările membre ale Uniunii Eurastiatice au scăzut dramatic de 2,2 ori. Doar în anul 2017, în urma înțelegerilor pe care eu le-am avut cu președinții acestor state, am avut o dinamică pozitivă. Însă potențial este enorm”, a declarat Dodon într-o conferință de presă susținută miercuri pe subiectul acordării statutului de stat observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

Situația economică la zi relevă faptul că, după embargourile impuse de Rusia începând cu 2013, Republica Moldova și-a reoeritat exporturi, astăzi că în prezent acestea ajung pe piețele UE în proporție de 67%, acolo unde primesc prețuri bune. În contrapartid, conform datelor Biroului de Statistică, în primele luni ale lui 2018, exporturile spre piețele CSI s-au mișcorat de la 20% la 17% față de 2017.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?