Politicieni
Premierul Pavel Filip a vizitat Orăşelul European din centrul capitalei
 14 Mai 2018 09:33  3223
Tradiționalul Orășel European a fost inaugurat în acest weekend, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. La deschiderea evenimentului organizat de Delegația UE în Republica Moldova au participat premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Peter Michalko, membri ai Guvernului și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Timp de două zile, vizitatorii Orășelului European au aflat mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene. Și-au instalat corturi aici și instituțiile guvernamentale. Premierul Pavel Filip a vizitat corturile ministerelor, agențiilor și instituțiilor de stat, unde au fost expuse informaţii despre proiectele derulate în țara noastră cu sprijinul UE, precum și corturile ambasadelor statelor membre ale UE, unde au fost organizate activități de popularizare a culturii și bucătăriei țărilor europene.

 

Vizitatorii Orășelului European au participat și la o serie de acțiuni, printre care - lecții de limbi străine, prezentări privind  asistența acordată de UE țării noastre și dezbateri publice cu participarea consilierilor de nivel înalt ai UE în țara noastră.

 

În zilele următoare, caravana europeană va merge în raioanele țării - la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Etichete Filip Pavel
Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 14 Mai 2018 09:54
0 (0)
imi place ca aia nu se tem sa iasa la oameni, si important ca-si respecta promisiunea sa fie cat mai aproape de oameni si sa le asculte toate doleantele ca mai apoi sa caute solutii!
Aliona 14 Mai 2018 10:24
0 (0)
Eu l-am vazut, chiar m-am apropiat si am facut o poza cu dumnealui
Sandu 14 Mai 2018 10:35
0 (0)
Evident, pro-europenii s-au prezentat acolo. Eu n-am vazut-o pe Maia Sandu acolo.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%