Guvern
Apropierea de UE se poate face cu mai puține declarații și cu mai multe acțiuni concrete
 11 Mai 2018 11:00  3245
Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de joi, la recepția organizată la Chișinău cu ocazia Zilei Europei. Cu acest prilej, prim-ministrul a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care susțin valorile europene, menționând că UE este cel mai ambițios proiect de cooperare dintre state.

 

„Uniunea Europeană înseamnă, în primul rând, democrație, libertate și prosperitate. Așa o privim noi și așa ne dorim să construim Republica Moldova - bazată pe aceste valori”, a declarat Pavel Filip.

 

În context, premierul a exprimat recunoștință pentru suportul constant acordat de către UE țării noastre și pentru intenția de a intensifica cooperarea, demonstrată inclusiv în cadrul Consiliului de Asociere RM-UE, din 3 mai curent.

 

„Vedem apropierea cu UE anume așa – cu mai puține declarații și fluturări de drapele, dar cu mai multe acțiuni concrete și rezultate obținute. Obiectivul ambițios pe care și l-a pus din prima zi acest Guvern a fost ca parcursul european al țării noastre să devină ireversibil. Sunt sigur că deja suntem foarte aproape de acest scop” , a spus premierul.

 

La rândul său, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a apreciat evoluţiile pozitive din ţara noastră: „Rămânem angajați în relația de asociere politică și integrare economică cu Republica Moldova și ne bucurăm de rezultate concrete care subliniază această cooperare”.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%